Sjusjøen

Opplev vintersportsparadiset Sjusjøen, en av Norges mest populære destinasjoner for skiferie og friluftsliv. Med over 300 km med godt preparerte skiløyper og et bredt utvalg av andre vinteraktiviteter, er det en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på ski. Om sommeren kan man nyte den vakre naturen og det rike dyrelivet med fotturer, sykkelturer og andre friluftsaktiviteter. Sjusjøen har også et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, fra hotell og hytter til campingplasser og Airbnb-overnattinger, samt restauranter og kafeer med fokus på lokal mat og råvarer. Sjusjøen er en populær destinasjon for både norske og utenlandske turister, og byr på en unik og naturskjønn ferieopplevelse for alle.

Sjusjøen ligger i Ringsaker kommune i Innlandet fylke, Norge. Et flott fjellterreng om lag 850 meter over havet med Hedmarksvidda sørafor og kun 20 kilometer fra den pulserende OL-byen Lillehammer. Sjusjøen har sportsbutikk, flere restauranter, kafeer, treningssenter og servicetilbud som dekker det meste av det du måtte trenge for en fil fjellferie gjennom alle årstider.

Øvre Vassbakken

Selve Sjusjøen er et fjellvatn omringet av et etablert og fint hytteområde på Øvre Vassbakken, sentrumskjerne med dagligvare, fine turstier og skiløyper, samt det ærverdige hotellet Rustad for bryllup, konferanse eller overnatting Sjusjøen.

Hytte til leie på åremål og langtidsleie Sjusjøen

Privat hytteutleie på Sjusjøen

Det er mange som leier ut hyttene sine privat i dette område. I tillegg vil du kunne søke deg frem til en hytte eller fritidsbolig som passer akkurat deg og dine behov gjennom tjenester som Finn.no Airbnb.com Novasol.no eller Sjusjøen Hytteutleie. De aller fleste hyttene ligger i nærhet til sykkel- og turstier, samt et av landets beste løypenett for den som er glad i å gå på langrenn. Du kan sjekke løypekart på Skisporet Sjusjøen.  

Vinterdestinasjon nr. 1

Sjusjøen er best kjent som en av Norges vakreste vinterdestinasjoner, godt hjulpet av idrettsprofiler som Therese Johaug og Marting Jonsrud Sundby, som har hytte i dette området og legger ned mange av sine treningstimer i fjellet. Sjusjøen er snøsikkert og ligger kun 15 minutter fra Lillehammer og kun et par timer fra Oslo med bil – et perfekt hytteområde dersom du bor på Østlandet. Området har flere år på rad blitt kåret til Norges best langrennsdestinasjon og har et løypenett på 350 km velpreparerte skiløyper.

Aktiviteter sommer og vinter

På sommerstid byr området på fantastiske turmuligheter, både til fots og på sykkelen. Visitsjusjoen.no og lillehammer.com er to gode kilder til å se hva slags aktiviteter som til enhver tid foregår på disse destinasjonene. Vi kan nevne at både Sjusjøen og Lillehammer har mange spennende aktiviteter som alpint og snowboard i noen av Norges beste alpinanlegg, hundekjøring hos Sjusjøen Husky Tours, eventyrlige opplevelser i Hunderfossen Vinterpark, Sjusjøen Skisenter, kanefart, eller bare spenn på deg ski, truger eller skøyter for å gå der det passer deg når det passer deg. Mulighetene er mange.  

Leie hytte eller fritidsbolig

Ønsker du å leie en koselig hytte med god standard sentralt på Sjusjøen med topp preparerte skiløyper rett utenfor hyttedøra, har vi et par gode tips til deg. Dersom du ikke ønsker støy og trafikk midt i sentrum av Sjusjøen, men likevel ønsker gangavstand til turstier på sommeren og skiløyper om vinteren, samt lekepark, fiskemuligheter, leie av kajakk med mer; ja da er kanskje åskammen ved Øvre Vassbakken det du er ute etter. Noen av utleiehyttene har fantastisk utsikt mot Sjusjøvannet og hyttene ligger med enkel adkomst og gode parkeringsmuligheter i en blindvei med begrenset biltrafikk.

Sjusjøen

Langtidsleie av hytte

Noen av hyttene leis ut via Sjusjøen Hytteutleie og Novasol for å nevne to store aktører hva angår hytteutleie Østlandet, men det er nok både enklere og rimeligere å leie privat og direkte fra hytteeier. Da kan det gjøres avtale om gjentagende leie dersom du trives godt eller kanskje en langtidsleie, delt åremål eller åremål for de hyttene som står ledig store deler av sesongen.

Før du drar kan du sjekke både vær og føre med de mange ressursene som sitter i Visit Sjusjøen, Destinasjon Sjusjøen, løypesjefer, almenningene, Yr Sjusjøen, hotell Sjusjøen, sjusjøen webcam eller stoppe opp og prate med noen av de koselige folka på Kiwi Sjusjøen eller Hai på Graaten.

Stikkord: skiferie, langrenn, fjelltur, natur, aktiviteter, overnatting, restaurant, sommertur, utleie, hytteutleie, sjusjøen, ringsaker, innlandet.